Nieuws

Zomer brengt leven in de brouwerij

14 juli 2019

Jonge aanwinsten:

Het is inmiddels alweer bijna zomervakantie in onze regio. Zelf hebben we in de afgelopen maanden al veel toeristen mogen ontvangen in ons gastenverblijf. Veel bezoekers kwamen uit Duitsland en Belgie, daarnaast hebben we recent ook gasten uit Noorwegen en Luxemburg mogen ontvangen. De bezoekers uit Luxemburg vielen met de neus in de boter: er werd een kleine alpaca (=cria) geboren. Het is een mooie donkerbruine merrie en wij noemen haar Zaria. Inmiddels is ze alweer enkele weken oud en springt ze in de wei. En ook de andere alpaca’s doen het goed. Met die hele hete dagen zijn ze verwend met een badje en besproeid door de gasten, heerlijk vonden ze dat.

Geboorte ZariaZaria in de wei Alpaca badje

Daarnaast hebben we sinds twee weken nu een andere kleine aanwinst: een zwarte kitten. Wij noemen haar Katja, en ze is erg lief, maar uiteraard ook nog erg speels en dus soms ondeugend. De komende weken houden we haar nog in huis om te wennen. Maar in het najaar zal ze ook rond mogen lopen op de boerderij. Onze kater Elmo moet ook nog flink wennen aan zijn concurrentie….

Katja 01Katja actieKatja wint

Irene op stap

in het Reevediep:

Bert is ook een aantal keren met onze alpaca Irene op stap geweest. Zij heeft als fotomodel gefungeerd bij tv-opnames van de VPRO/NPO3 ter promotie van  het nieuwe natuurgebied Reevediep. Zo was zij de hele dag lieftallige assistente van presentator/cabaratier Stefano Keizer en boswachter Jeroen Buunen. Jeroen kan prachtig vertellen en foto’s maken over het gebied de IJsseldelta. Volg hem eens op twitter om meer te weten te komen over onze omgeving:

//twitter.com/jeroenbosw8er

//www.rtvoost.nl/nieuws/308492/Koning-opent-vandaag-Reevediep-Kampen-de-moeizame-weg-naar-de-geul

Reevediep 1

Daarnaast ging Irene recent nog op bezoek bij een verzorgingstehuis, zodat Bert daar de bewoners kennis kon laten maken met alpaca’s. Irene vond zelfs de lift interessant en liep gedwee mee door het tehuis.
Irene in de lift

Tips van ons:

Met dit heerlijke zomerse weer zijn er leuke terrassen aan het water in de omgeving:

Cafe Ponton Kampen

Lekker terras dichtbij ons gastenverblijf, gelegen aan het water in Kampen, met uitzicht over de IJssel. En nog leuker: sinds kort is hier een sloep te huur, zodat je via het nieuwe Reevediep een rondje kunt varen rondom Hanzestad Kampen. Of toch maar even doorvaren naar Elburg?

Huurbootje-t-Ponton-foto-11-Foto-Tennekes_kleinHuurbootje-t-Ponton-foto-13-Foto-Tennekes_kleinTerras Geertien

 

//geertien.nl/

Restaurant Geertien in Muggenbeet Blokzijl

In de buurt van Blokzijl ligt een beetje verscholen in het buitengebied, maar direct aan het water, Restaurant Geertien. Het heet daar dan ook Muggenbeet… maar wel een fantastische plek en goed voor eten en drinken! En daarna nog door de Weerribben Wieden fietsen of rijden is prachtig.

//stadsstrand-zwolle.nl/

Het stadsstrand is erg gezellig. Zand aan de voeten en op loopafstand van het leuke en levendige winkelcentrum Zwolle.

 

Hopelijk volgen er nog mooie dagen en uitstapjes voor u en ons de komende dagen. En uiteraard kunnen we u van nog meer tips voorzien.

Groeten Bert en Erna Palland

06-44396196

Alpaca IJsseldelta