Nieuws

Week Alpaca IJsseldelta – Wat te doen?

9 april 2022

Vaak krijgen wij gasten die 3 of 4 nachten bij ons verblijven. FIjn een weekend of midweek er tussen uit. Maar langer verblijven is uiteraard ook mogelijk. Wij denken dat u zich zelfs prima zult vermaken. In ons gastenverblijf heeft u immers de ruimte (54m2) zowel binnen maar ook buiten de beschikking tot een eigen terras met uitzicht op de alpaca’s. Heerlijk onthaasten en een boek lezen en in de avond Bert helpen met dieren voeren.

Maar er op uit trekken kan ook prima. Om u een aantal suggesties te doen voor een weekje verblijf bij ons in de IJsseldelta:

Vrijdag:

Aankomst vanaf 15.00 uur mogelijk. U zult verrast zijn over het fijne huisje en al uw spullen met gemak een plekje geven alvorens een kijkje te nemen bij de Alpaca’s. We hebben inmiddels 11 merries en 2 hengsten in diverse kleuren in het weiland lopen.  

En vergeet niet onze kat Katja (zwart) en Elmo (rood) te aaien. Nee.. ze mogen niet mee naar binnen in uw huisje.

Zaterdag: 

Verken de omgeving dichtbij ons. Breng een bezoek aan de Hanzestad Kampen. Elke zaterdag is er markt op de ”Nieuwe Markt’ in het hart van de binnenstad. OF reserveer een stadswandeling: //Visit Kampen

Kampen heeft één van de best bewaard gebleven historische centra van Nederland en herbergt meer dan 500 monumenten inclusief huizen, poorten en torens. Tijdens de wandeling ziet u hoe Kampen zich in de loop der tijd iedere keer weer opnieuw heeft uitgevonden. Thema’s als de Hanze, water, kerkenbouw, sigarenindustrie, onderwijsstad en het toerisme vormen de rode draad. U ziet daarbij zowel de hoogtepunten als de, ook voor vele Kampenaren, verborgen hoekjes en hofjes van de stad. U ziet onder andere het oude Raadhuis, het Gotische Huis en een bijzonder stukje van de stad: het Keizerskwartier. Uiteraard voert onze wandeling ook langs de IJssel en de schepen van varend cultureel erfgoed de Bruine Vloot.

Zondag:

Eerst heerlijk uitslapen uiteraard. Ontbijttip: reserveer bij Villa Suikerberg in Zwolle en combineer dit met een bezoek aan Museum de Fundatie in Zwolle. Je weet wel: dat met die bekende blauwe wolk en schilderijen van Jeroen Krabbe.

Hou je niet van musea? Zwolle heeft een uitgebreide evenementenkalender en vele horeca-gelegenheden. 

//www.visitzwolle.com/eten-drinken/ontbijten-in-zwolle/24683-villa-suikerberg-2/

Maandag:

Toch maar even echt vakantie houden .. pak een boek of huur een fiets om even de benen te strekken. Bij Alpaca IJsseldelta kunt u een gewone stadsfiets huren voor slechts € 3 per dag. Wilt u wat meer comfort? Reserveer dan een E-bike bij Van Dijk Bikes. Deze kunnen bij ons gastenverblijf afgeleverd worden. Genoeg mooie korte en langere fietsroutes in de omgeving. Onze favoriet is simpel maar blijft prachtig:

Vertrek vanaf ons huis richting dorpje Wilsum (ca. 3 km) en fiets over de dijk langs de IJssel steeds rechtdoor totdat je bij ‘s Heerenbroek/Veecaten met een pontje over kunt steken naar Zalk. Geniet van een kopje koffie of heerlijke lunch bij restaurant de Oase en fiets dan via het nieuwe natuurgebied Reeve naar de binnenstad van Kampen. Winkel nog wat in Kampen en dan terug naar ons huis. De uitgebreidere fietsroute vind u hier:

//www.visitoost.nl/alle-routes/765/hanzerondje-kampen/

 

Dinsdag:

Pak vandaag de auto om een dagje naar Giethoorn en de Weerribben te gaan. Dat is ongeveer 40 minuten rijden vanaf  IJsselmuiden. Tip: rijd heen via tapijtstad Genemuiden met een autoveerpont richting Giethoorn. Dit is ook voor kinderen altijd een leuke ervaring. Terug kunt u dan door de Mastenbroekpolder weer naar IJsselmuiden rijden. 

Als u de natuur wilt ontdekken van de Weerribben raden wij u aan om het Bezoekerscentrum in St. Jansklooster te bezoeken, zodat u meer achtergrondinformatie krijgt en ook mooie (vaar)excursies kunt reserveren. 

//www.visitweerribbenwieden.com/tourist-info%27s/14014-bezoekerscentrum-de-wieden-st.-jansklooster-touris-1/

UIteraar ook altijd leuk om gewoon langs de grachtjes van Giethoorn te wandelen. Vergeet niet langs Paviljoen Smits te gaan met uitzicht over het meer Bovenwijde of breng aan bezoek aan het bekende terras aan het water bij ”Geertien” in Muggenbeet.

Woensdag:

Blijf heerlijk nog een dagje uitrusten in het gastenverblijf.Bert kan jullie meer vertellen over onze alpacakudde, alpacashows en de vacht van de alpaca’s laten zien.

Joop!! wordt door de jury beoordeeld, 20 maart 2022 in Deurne. Hij heeft de 3e prijs behaald. Mooi resultaat.

Reserveer voor in de namdidag een film in de binnenstad of theatervoorstelling in de Stadsgehoorzaal te Kampen. Combineer dit met een etentje op het sfeervolle horecaplein de Plantage, bijvoorbeeld bij de Majesteit://www.grandcafedemajesteit.nl/

Donderdag:

Ons gastenverblijf ligt in de gemeente Kampen, op de rand van de provincie Overijssel, en omringt door Gelderland en Flevoland. Maak vandaag nog even een uitstapje naar de Veluwe. Voor kids is een bezoek aan Bakkerij Museum te Hattem en/of zwemmen aan het Heerderstrand in Heerde altijd een plan dat in de smaak valt. Beide plaatsen zijn binnen 30 minuten rijden te bereiken. Of kies voor een uitstapje naar Flevoland en bezoek vissersdorp Urk en bestel daar een portie kibbeling of heerlijke sliptongetjes. Erna kan genoeg tips geven om ook in deze provincies excursies te doen die passen bij uw wensen.

Vrijdag:

Nu alweer naar huis? Pak op jullie gemak in, u hoeft namelijk pas om 11.00 uur uit te checken. En u heeft dan na 1 week ongetwijfeld nog lang niet alles in de regio IJsseldelta ontdekt. Misschien dus wel tot een volgende keer.

Groeten Bert en Erna Palland

Tags