Nieuws

Wat een zomer….Tijd van geboortes vanaf het terras…

14 augustus 2022

Geboortes in het zonnetje

We ervaren het overal.. het is letterlijk en figuurlijk een verhitte zomer. Maar we focussen ons toch maar even op de positieve kant van dit verhaal voor onszelf en onze gasten…

Met deze warme dagen is het fijn en goed om rustig aan te kunnen doen. De schaduw zoeken… dat lukt prima op ons erf.. genoeg bomen en een fijn terras. En dan zijn de warme dagen ook de dagen waarop alpaca’s vaak juist overdag geboren worden, zodat ze op kunnen drogen in de zon.

Ook deze week mochten onze gasten weer een geboorte aanschouwen van merrie Sarah. Geduldig hebben zij de hele week de hoogzwangere Ruth nauwlettend in de gaten gehouden. Vlak voor hun vertrek vrijdagochtend om 11.00 uur leek de geboorte zich aan te kondigen. Waarop Bert onze gasten uitnodigde om toch vooral nog maar even op het terras te gaan zitten in plaats van inpakken, zodat zij de geboorte nog live konden meemaken.

Tot onze verrassing heeft deze merrie een bijzondere kleur: (zilver)grijs. Een prachtige merrie die nu toe behoort aan onze oudste dochter, omdat wij deze als kado voor haar afstuderen hebben gegeven. Het was de moeite van 1 jaar wachten op dit kado volgens ons wel waard.

Deze zomer hebben we ook al 2 hengstjes mogen verwelkomen: Hendrik en Claus. Deze zijn beiden donkerbruin en huppelen al door de wei. Waarbij Hendrik duidelijk de gangmaker in de groep is. U vindt het vast leuk om vanaf het terras al die verschillende karakters en kleuren van de alpacakudde te ontdekken. En Bert legt graag ook nog het nodige uit over de alpaca’s.

Verkoeling dichtbij

Af en toe even het erf af en ergens fijn kunnen zwemmen. Dat is zeker mogelijk. Zelf kies ik vaak voor het strandje bij Wilsum, net achter de Nederlandse Hervormde Kerk. Prima naar toe te fietsen.. ca. 3 kilometer over de dijk langs de IJssel, dus ook nog leuke route. Maar deze week wilde ik zelf toch ook eens zwemmen in dat openlucht zwembad van Hasselt, waar iedereen zo enthousiast over is. Terecht! Het heeft maar liefst 3 baden. Allen niet erg groot, maar zeker toereikend: 1 met toffe glijbaan voor kids, 1 omheind badje voor de kleinere kids en 1 bad om baantjes te zwemmen of lekker van de duikplank af in te springen. Plus er is een hele grote ligweide, inclusief springkussen en beachvolleybalveld. En uiteraard toiletten en gelegenheid om wat drinken en snacks te kopen. Dit openluchtzwembad is slechts op 10 kilometer/10 minuten met de auto vanaf ons huis gelegen. Dichtbij dus: geen stress en geen files. Tevens ziet u dan gelijk een deel van de unieke Mastenbroekpolder.

//www.kidsproof.nl/zwolle/eropuit/milligerplas-zwolle-strandje-kids-stadshagen-reacreatieplas/milligerplas-zwolle-zandstrand-kids-stadshagen

Milligerplas, fijne recreatieplas met horeca

Grand Cafe Milligers ook op ca. 10 minuten rijden.