Nieuws

Voorjaar bij Alpaca IJsseldelta

28 april 2018

Bezoekers 2 Open Dag

Het is inmiddels weer voorjaar: de dagen zijn langer en begin april hadden we zelfs al heel warm weer. Het is u waarschijnlijk niet ontgaan: op 14 april hadden wij een Open dag bij Alpaca IJsseldelta, georganiseerd in samenwerking met leerlingen van de Groene Welle. Doordat er zoveel belangstelling was, hebben we moeten besluiten om te kiezen voor inschrijvingen. We hebben circa 400 bezoekers ontvangen gedurende die dag en de sfeer was erg gezellig. Bert heeft de eerste alpaca deze dag geschoren. Daarnaast waren er enkele marktkraampjes, een springkussen en knutselactiviteiten. Ook was er de gelegenheid om boerengolf te spelen, pony rijden of een kopje koffie of broodje hamburger nuttigen. Al met al een geslaagde dag. Wie weet kunnen we het nog eens overdoen. De leerlingen van de Groene Welle hebben overigens een eindexamen op deze manier kunnen afsluiten met een beoordeling Excellent! Gefeliciteerd nog dames!
Pony rijden Alpaca scheren april 2018 Bezoekers Open Dag

Het toeristisch seizoen is ook weer aangebroken en dat merken we. Door de feestdagen en meivakantie is het bij ons gastenverblijf weer een komen en gaan van nieuwe gasten. Erg leuk. Veel bezoekers uit Duitsland en België, maar ook Nederlanders die een midweek weg willen. Een vriendinnenweekend in ons huisje is ook altijd erg in trek. Daarnaast vinden expats het vaak fijn als ze weer eens een week naar Nederland gaan om de familie te bezoeken dat ze dan toch een eigen plek hebben. Ons gastenverblijf is daar prima geschikt voor. Ook mochten wij recent 2 vloggers ontvangen op ons bedrijf. Zie het filmpje dat toen over de IJsseldelta is gemaakt, inclusief beelden ons gastenverblijf:

Vlog 26 uur Zwolle – Kampen – Hasselt

Wat is er de komende periode te doen in de IJsseldelta?

Fietsen in de IJsseldelta is erg mooi. Komt u binnenkort bij ons logeren, dan kunnen wij zorgen voor fietshuur. En er zijn diverse leuke routes, zo kun je een rondje Zalk fietsen of de Mastenbroekerpolder ontdekken. Er zijn ook leuke fietspontjes, bijv. het Zalkerveer of het Kleemanspontje op Kampereiland. De diverse routes zijn te vinden en te downloaden via:

//www.indeijsseldelta.nl/fietsroutes/

Op 10, 11 en 12 mei aanstaande zijn er weer de Sleepbootdagen in Zwartsluis. Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid de sleepboten te bezichtigen, een kijkje te nemen in de machinekamer en in 2018 is meevaren mogelijk op de authentieke stoomslepers ss Pieter Boele en ss Maarten. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats. Zowel op het water als op de wal. Historische en nog altijd in gebruik zijnde sleepboten leveren daaraan een actieve bijdrage.

In Zwolle is op 5 mei uiteraard weer het Bevrijdingsfestival. Maar inmiddels zijn er in Zwolle jaarlijks al heel wat meer festivals om naar toe te gaan. Zo is er tijdens het Pinksterweekend, van vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei het Kannen & Kruiken festival in Park de Wezenlanden! De heerlijkste brouwsels en nectars wissel je af met lekkernijen van mobiele keukens. En op 17 juni is er een Ibiza markt in Zwolle. Kijk eens naar de website: www.visitzwolle.com. Want uiteraard zijn er ook mooie stadswandelingen te reserveren en/of exposities in deze Hanzestad te bezichtigen. Over de Hanzestad Kampen kunnen wij u ook genoeg tips meegeven, we delen ze graag met u.

Wellicht treffen wij  u binnenkort  op ons erf.

Groeten Bert en Erna Palland

Alpaca IJsseldelta Logies

www.alpacaijsseldelta.nl