Onze kudde

In de zomer van 2010 hebben wij 2 alpaca’s gekocht: Moeder Frida en dochter Froukje. De moeder was toen weer zwanger, zodat wij het jaar daarop zelf een veulen zouden krijgen. Op 12-07-2013 is dan ook onze eerste cria geboren. Dit was een hengst/macho. Deze hengst hebben wij de naam Friso gegeven en hebben we inmiddels verkocht naar Estland.

DSC_0198

Irene

Irene

Een alpaca is 11,5 maand zwanger en krijgt slechts 1 jong per keer. Hierdoor duurt het uitbreiden van een kudde, middels eigen fok, langzaam. Wel kan een alpaca 1 maand na de geboorte van haar jong, al weer drachtig worden. Wij hebben dan ook in de zomer van 2011 onze 2 merries laten dekken. Hiervoor hebben wij een hengst uitgekozen van de fokkerij Alpaca Top Dutch. Dit omdat deze fokker een goede naam heeft en een aantal goede resultaten had behaald tijdens de laatste Alpaca keuringen.

In de zomer van 2012 zijn er merries geboren: Anna en Emma. Het zijn 2 mooie alpaca’s, met een mooie bouw en goede crimp.

In 2013 zijn er weer 2 nieuwe alpaca’s geboren , Maurits en Casimir. 2 hengsten/macho’s .

Alpacas_WEB-66Alpacas_WEB-11

In 2017  hebben wij een zwarte hengst gekocht. Galaxy is een mooie zwarte alpaca die wij van  top fokker hebben aangeschaft.  Deze zwarte alpaca kunt u ook inhuren om u eigen alpaca’s mee te laten dekken . Vraag naar de mogelijkheden.

Galaxy      anjet met Galaxy     

Suri Rosalie

Op 24 oktober 2020 hebben wij een suri welkom geheten op onze Alpaca boerderij. Een suri is een langharige alpaca. Erg leuk om haar door het weiland te zien dartelen.