Nieuws

Nieuwe ”nieuwe schuur”

15 november 2019

Oude schuur<

Het is inmiddels 45 jaar geleden dat er bij ons thuis een ”nieuwe schuur” werd gebouwd. Ik ging nog net niet naar de kleuterschool volgens mijn moeder. Dus nog erg klein, maar ik heb er nog wel herinneringen aan. Waarschijnlijk omdat er ”reuring” rondom huis was en oom Arend Koetsier mee hielp timmeren. Erg gezellig… en bovendien kreeg ik van hem ”Italiano” snoepjes (had ik nog nooit gehad..).

Deze nieuwe schuur die bij mijn ouderlijk huis op het erf verscheen is jaren onze trots geweest en noemden wij altijd nog ”de nieuwe schuur”. Af en toe werd hij geschilderd en dan had hij soms  een andere naam: Oranje schuur, of de laatste jaren de groene schuur. Bert en ik hebben nu bijna 10 jaar geleden de boerderij van mijn ouders overgenomen en al veel verbouwingen gedaan. Zo’n 5 jaar geleden zijn wij gestart met de bouw van het gastenverblijf en wellicht bent u er te gast geweest. En in dat geval heeft u ook gezien dat het dierenverblijf van de alpaca’s na 45 jaar toch echt aan vervanging toe was. Deuren hingen schots en scheef en konden niet meer dicht. En dan lag er ook nog asbest op.

Tijd dus voor een nieuwe ”nieuwe schuur”. Nadat het asbest er af is gehaald door de ingehuurde ”witte pakken”, is de sloop en nieuwbouw gestart. Houthandel Buijert is de afgelopen 2 weken druk in de weer voor ons geweest om een nieuw dierenverblijf te bouwen. Het gastenverblijf is om die reden daarom nu tijdelijk gesloten. Wel hebben we deze periode dan  ook gelijk maar benut om nu zonnepanelen op het huisje laten plaatsen. Maar… ook dit project is bijna af en dan kunnen de alpaca’s weer in de schuur.

AanbouwSchuur

Panorama raamZonnepanelen

Het gastenverblijf is vanaf vrijdag 22 november weer open en dan ontvangen we u weer graag. Dankzij het nieuwe panoramaraam is het straks ook  mogelijk om vanaf het huisje in de stal met alpaca’s te kijken. U bent van harte welkom om de nieuwe ”nieuwe schuur” te begluren vanuit het gastenverblijf.

Groeten Bert en Erna Palland