Nieuws

Spoorwensdag bij Alpaca IJsseldelta

2 april 2015

trein

In het kader van een management development opleiding organiseerden vijftien medewerkers van NS en ProRail in mei 2008 een sPooRweNSdag. Binnen korte tijd mobiliseerden zij 150 vrijwilligers binnen NS en ProRail om spoorgerelateerde wensen te vervullen. De VIPs, die de spoorwensdagen aangeboden kregen, alsook de deelnemende vrijwilligers, waren erg enthousiast over dit initiatief. Vanwege het succes is besloten om van deze sPooRweNSdagen een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Zo ook in 2014 mochten mensen hun wens indienen bij de sPoorweNSdagen. Een meisje uit Noord-Holland mocht van de sPoorweNSdagen een dagje conducteur wezen en een dagje helpen in de reparatiehal. Dit meisje weet heel veel van treinen en is een grote fan van alpaca’s. Deze verzorgt ze dan in de kinderboerderij waar ze als vrijwilliger is.sPoorweNSdagen vroeg daarom aan Alpacaijsseldelta of zij een middagje bij de alpaca’s mocht kijken. Op 20 juni was het dan zover. We zijn gelijk naar de alpaca’s gelopen, waar ze dol enthousiast van werd toen ze de dieren mocht aanraken. Samen hebben we nog gewandeld met de alpaca’s en klap op de vuurpijl voor haar was dat ook nog de DM ’90 trein voorbij kwam.

Bij het afscheid vertelde onze gast dat ze de alpaca’s fantastische dieren vond en graag nog eens terug wilde komen. Vooral de kleine Maurits had ze haar hart aan verloren.

Ook wij vonden het leuk om haar een middagje bij ons de boerderij te hebben en hopen dat ze nog lang zal na genieten van haar bezoek aan Alpaca IJsseldelta.

Wilt u ook eens wandelen met een alpaca, neem dan contact met ons op.