Nieuws

Never a dull moment

3 april 2021

ACTIEF

U hoeft zich bij Alpaca IJsseldelta, ook in deze corona-tijd, zeker geen moment te vervelen. De omgeving nodigt uit om lekker te fietsen en te wandelen. Stadsfietsen kunt u via ons huren. Een e-bike kunt u zelf huren bij Van Dijk Bikes, zij kunnen de fietsen ook bij ons gastenverblijf afleveren, voor de tarieven zie hieronder de link:

//www.fietsverhuurkampen.nl/
Tips voor routes via:

//www.visitoost.nl/alle-routes/fietsroutes-in-overijssel/kampen/ijsselmuiden/

Tip van ons: fiets over de dijk naar Wilsum, dan door naar ‘s Heerenbroek.Geniet van de IJssel en steek over met het fietspontje bij Zalkerveer. In Zalk haalt u een ijsje of koffie To Go bij restaurant de Oase. Hier kunt u ook uw avondmaaltijd bestellen en laten bezorgen bij het gastenverblijf (tip kies voor Schweine Haxe).
//zalkerveer.nl

www.restaurantdeoase.nl/bezorgservice/

Veerponten en veerboten in Nederland
Stedentrip: Hanzestad Kampen in 7 tips - cultuur & natuur | Bijzonder Plekje
Reevediep, mooie natuur met veel vogels

Fiets vanuit Zalk terug via het nieuwe natuurgebied Reeve. Onderstaande route geeft meer informatie en is vergelijkbaar met onze tip, maar bij deze route fietst u door tot aan Zwolle. Ons gastenverblijf ligt erg dichtbij knooppunt 42. //www.route.nl/fietsroute/777153/kampen-ruimte-voor-de-rivier

GENIETEN

Wij verzorgen geen ontbijt. Maar u kunt wel ontbijt laten bezorgen:

//bakkerijhappen.nl/

//www.bakkerbart.nl/winkels/kampen-oudestraat

En er zijn in Kampen voldoende horeca-uitbaters waar u maaltijden kunt afhalen of laten bezorgen:

//www.kampen-eet.nl/eten-bestellen-8271

COMFORT
Het gastenverblijf zelf biedt u ook genoeg comfort om gezellig samen een spelletje te spelen of een boek te lezen of uw eigen maaltijden te verzorgen. Het terras is royaal en biedt u mooi uitzicht op de alpaca’s en de ooievaars die zich bij de buren aan het nestelen zijn. Kortom, never a dull moment en toch even fijn er tussen uit in dit bijzondere jaar.

ALPACA’S en meer…

Last but not least: u kunt bij ons genieten van een mooie kudde alpaca’s. Het is mogelijk om Bert te helpen met het voeren van de alpaca’s. Daarnaast lopen de alpaca’s ook in het weiland recht voor het huisje met terras. En, mochten ze bij slecht weer in de schuur zitten, dan kunt u de alpaca’s ook vanuit het huisje zien, omdat er we speciaal een raam hebben geplaatst in de alpaca-schuur. Of even binnen lopen kan ook uiteraard. Maar alpaca’s zijn het liefste buiten. Daarnaast zijn er ook kippen, eenden, schapen (met lammetjes!) en lieve poezen te bewonderen op ons erf.

Wij zien uit naar uw komst! En o ja, wacht niet te lang met reserveren, want wij hebben inmiddels vele repeaters uit Nederland die ons weten te vinden!

Groeten Bert en Erna Palland
Alpaca IJsseldelta Logies.

Tags