Nieuws

Nazomeren kan beginnen

1 september 2019

Zomernieuws

Floris

We hebben een prachtige zomer achter de rug. Veel zonnige dagen. Fijn om er op uit te trekken. Maar helaas, de schoolvakantie is voorbij, dus niet alleen de kinderen maar ook veel volwassenen hebben de ”grote vakantie” er weer op zitten. Wij hebben dat nog tegoed..Maar toch hebben we veel leuke dingen gedaan deze zomer in onze eigen omgeving. Erg dichtbij huis hebben we gewandeld in de Scherenwelle in Wilsum: je kunt de rode wandelroute volgen. Goed startpunt is bij het strandje van Wilsum (achter de NH kerk).

kaart-routes-wilsum-vwUitkijktoren ScherenwelleBuitenhaven 2

Ook  hebben we in Kampen nog eens een rondje gelopen op de Koggewerf en de Buitenhaven. Daarna hebben we lekker met vrienden gegeten op het terras bij de Majesteit. Aan te bevelen! Overigens is de Plantage inmiddels een echt horecaplein geworden dus keuze uit  diverse restaurants en een knusse bioscoop!

//www.grandcafedemajesteit.nl

//kampen.movieunlimitedbioscopen.nl/

Museumtips:

Iets verder weg vanaf ons huis is het Kasteel Nijenhuis. Dit ligt op slechts 30 autominuten van ons huis en toch waren wij er nog nooit geweest, tot onlangs! Het is zeker de moeite waard: zowel de beeldentuin, maar vooral ook de collectie schilderijen in het museum vonden we erg mooi. Er hangen schilderijen van gerenommeerde kunstenaars, zoals van Jan Lievens, Isaac Israëls en Jan Cremer. Tip voor onze gasten: koop een combiticket zodat u ook het bijbehorende, veel bekendere museum de Fundatie in Zwolle kunt bezoeken (het museum met die ”blauwe wolk” op het gebouw).

Kasteel het NijenhuisBeeld Wilhelmina Nijenhuis Olst-WijheKasteel Nijenhuis

Empty nest of full house?

En dan hebben we ook de afgelopen periode letterlijk en figuurlijk  niet alleen uitstapjes gemaakt in de eigen omgeving. Onze oudste dochter mocht de KEI-week in Groningen organiseren en dus volgde een weekendje Groningen. Leuke studentenstad en ook genoeg te zien (naast het optreden van dochter Remmie uiteraard). Daarna hebben we de jongste dochter, Anjet,  helpen verhuizen naar Enschede.  Die stad zullen we de komende jaren nog wel beter leren kennen.

Twee studerende dochters betekent een empty nest, maar gelukkig komen ze nog regelmatig in de weekenden thuis. Daarnaast zorgen de diverse dieren rondom de boerderij er wel voor dat het nog steeds als full house voelt. Het kleine katje Katja groeit goed en mag  (bijna) vriendje worden van onze rode kater Elmo… Leuk om te zien. Katja mag nu overdag soms even buiten en ontdekt ons erf beetje bij beetje. En dan nog de nieuwste aanwinst onder de alpaca’s: Floris. Het is een donkerbruin hengstje met mooie wol. In september hopen we nog een kleine alpaca (=cria) te ontvangen… Spannend. We houden u op de hoogte en hopen op een fijne nazomer voor ons allen. Wellicht zien wij u/jullie snel in ons gastenverblijf.

P.S.: wij hebben nog enkele nachten beschikbaar in september/oktober.

Groeten Bert en Erna Palland

Alpaca IJsseldelta Logies

Katja september Kusje Katja ElmoFloris met moeder