Nieuws

IJsseldeltadag 2017 en meer ..

5 mei 2017

DSCF6828kleinZomerseZaterdagboot+Havana

Het is voorjaar en we hebben nog een aantal vrije dagen in het vooruitzicht alvorens we toe zijn aan zomervakantie. Er zijn volop activiteiten te doen in de regio Kampen!

Zo hebben we op zaterdag 27 mei a.s. weer de IJsseldeltadag. Tijdens deze dag zijn er weer leuke activiteiten te doen in de IJsseldelta van 10.00 uur tot 17.00 uur in de Mastenbroekpolder. Neem eens een kijkje in de stal en luister naar de verhalen van de boer, knuffel met alpaca’s, leef je uit op de trampoline of doe mee aan de bakwedstijd ‘Heel IJsseldelta bakt’! Bijzonder is dit jaar de viering van het 50-jarig bestaan van ontmoetingscentrum ‘Het Trefpunt’, in het hart van polder Mastenbroek. Er worden extra leuke activiteiten georganiseerd zoals een spectaculaire roofvogelshow en er zijn optredens van het Kamper Schokkerkoor .Diverse boerderijen kunnen worden bezocht, waar u ook andere bedrijven of workshops kunt volgen. Zo kunt u een roofvogelshow zien of kijken naar het schapen drijven.

Bert zal deze dag weer met 2 alpaca’s te zien zijn bij Vleeswinkel van der Weerd in Hasselt.

//www.indeijsseldelta.nl/news/item/51/veel-te-beleven-tijdens-ijsseldeltadag-op-27-mei-1

En dan zijn er natuurlijk ook nog genoeg andere evenementen of activiteiten die in Kampen en omgeving kunt gaan ondernemen. Zo kunt u een stadswandeling en/of rondvaartboot
sinds kort ook op individuele inschrijving vanuit Kampen reserveren. Zie: //www.ontdekdeijsseldelta.nl/agenda-item/53700/Bekijk-het-mooiste-stadsfront-van-Nederland-vanaf-/

Of bekijk een van de diverse molens in de regio tijdens de landelijke Molendag op zaterdag 13 mei. Ook het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk is dan open. Overigens is molen de Olde Zwarver elke zaterdag geopend voor publiek. Ook is de aardbeienpluktuin van Kalter in IJsselmuiden een aanrader! Iets verder weg: op Hemelvaart is er op Urk een groots zangevenement en op 3 juni de Urkerdag, waarbij u veel Urker in de klederdracht kunt aantreffen.

Proeven tijdens het Alpaca ScheerdersfeestCollaga alpaca golf

Op 10 juni treffen wij u wellicht op ons eigen Scheerdersfeest en Alpaca Golf (=op basis van inschrijving). En dan zijn er uiteraard ook nog de Hanzedagen 2017 in het verschiet: In 2017 organiseert Kampen van 15 t/m 18 juni de Internationale Hanzedagen en is daarmee dé trotse gastheer van dit grootse evenement!

Groeten Bert en Erna Palland
Alpaca IJsseldelta