Nieuws

Erop uit in de winter

16 november 2017

Nog maar 2 weken en dan begint alweer de winter.  In voorbereiding op de feestdagen organiseert De Eenhoorn te Kampen vanaf 17 november elk weekend een proeverij. In het weekend van 17 en 18 november zal de nadruk liggen op  thee. De directrice Binet Brasser zal een theeproeverij verzorgen waarbij thee wordt gecombineerd met verschillende soorten kaas: een verrassende combinatie! En zo zal op 1 en 2 december het thema port & sigaren aan de beurt zijn. De proeverijen zijn gratis toegankelijk, maar u wordt verzocht zich aan te melden via een link op de website van www.eenhoorn.eu, via events.

Maar er is meer te beleven in Kampen, denk aan:

 • Stadswandeling op 25 november of Rondleiding door Sigarenfabriek de Olifant
 • Scrum treedt op in ‘t Ukien op 15 december
 • Kerst in Oud Kampen 0p 16 en 17  december

CIMG2981

Ook in de nabije omgeving zijn mooie evenementen te beleven:

Op 8 en 9 december komt u in de kerstsfeer in Elburg: Kerst in de Vesting, zoals vanouds verschillende authentieke activiteiten door de hele vesting te zien en te beleven zijn.

Of bezoek vissersdorp Urk in Flevoland:

 • Zo is er op 24 en 25 november Urk in Wintersferen. In de straten van het oude centrum van Urk herleven de jaren van 1910-1920. In deze knusse buurt komen oude tijden tot leven door het inrichten van oude locaties, voorstellingen van vele figuranten en bewoners in Urker klederdracht. Zo kan het zijn dat u de burgemeester tegen het lijf loopt, de dorpsomroeper spreekt of een Urker schoolklasje passeert.

  Kortom, genoeg te beleven in de omgeving en erop uit te willen trekken en daarna kunt u dan heerlijk blijven overnachten  bij Alpaca IJsseldelta Logies!  Ons gastenverblijf is geschikt voor 5 personen.

  U kunt rechtstreeks reserveren op onze website. Bij vragen of hulp bij het online reserveren horen wij het graag!

 • In de pittoreske omgeving van oud Urk is het gezelligheid wat op 8 december de boventoon voert. Een knusse fair met een gevarieerd, uniek en Urker aanbod voor de kerstperiode. Dat er ook een lekker hap verkrijgbaar is, maakt het nog eens extra gezellig. Urkers in klederdracht heten je welkom. Deze avond is ook het Urker huisje – naast het museum – weer bemenst met vrijwilligers in klederdracht die je verwelkomen in de sfeer van vroeger.

 • Beleef Urk ook in de winterperiode! En reserveer in de maanden november t/m februari het speciale ‘sturrem-arrangement’

  Rondom de vuurtoren voel en hoor je de wind huilen en jagen en de schuimende golven van het IJsselmeer bulderen…Zoek beschutting tussen de nauwe steegjes… verdwaal in het schemerdonker tussen de kleine vissershuisjes en hoor de spannendste verhalen en anekdotes van vroeger. Warm je daarna lekker op in een van de  knusse cafeetjes met een grote mok warme chocolademelk met slagroom en een portie bitterballen met mosterd.

 • Last but not least: bezoek Zwolle op slechts 10 kilometer van ons gastenverblijf vandaan! Dit jaar wordt in de IJsselhallen in Zwolle wederom  het IJsbeeldenfestival georganiseerd van 23 december 2017 tot 4 maart 2018.

  Het NEDERLANDS IJSBEELDEN FESTIVAL is het grootste ijssculpturen evenement van Europa.  Bekijk de mooiste ijssculpturen in de speciaal gebouwde grote vrieshal (1.500 m²) bij de IJsselhallen te Zwolle.

  • DE BESTE 40 IJSBEELDHOUWERS VAN DE WERELD (UIT 16 VERSCHILLENDE LANDEN)
  • 275.000 KILO IJS EN 275.000 KILO SNEEUW
  • DE MOOISTE IJSKUNST GEMAAKT MET BEELDEN TOT 6 METER HOOG
  • EEN EXPOSITIE DOOR EEN BEVROREN WERELD MET ALS THEMA: WERELDBEROEMDE VERHALEN

Zie ook de websites voor meer informatie over evenementen in de regio:

//stad.kampen.nl/nl/evenementen.html

www.touristinfourk.nl

www.kerstindevesting.nl

www.ijsbeelden.nl

Kortom, genoeg te beleven in de omgeving om er een paar dagen erop uit te willen trekken. Daarna kunt u dan heerlijk blijven overnachten  bij Alpaca IJsseldelta Logies!  Ons gastenverblijf is geschikt voor 5 personen. U kunt online reservern of contact met ons opnemen,

26bb_780

Groeten Bert en  Erna Palland

www.alpacaijsseldelta.nl

06-44396196