Nieuws

Een zonnig najaar en 2019 alweer in zicht

9 november 2018

Herfst in Engels werk alpaca

Wat een prachtig najaar hebben we, met nog veel aangename zonnige dagen. Wij, en vele gasten met ons, hebben de afgelopen periode genoten van het aangename weer. Fijne temperaturen die uitnodigen om te gaan fietsen of wandelen. De bossen bieden prachtige herfstkleuren en in de avond wel snel donker, zodat we toch nog herinnert worden aan het feit dat het al november is.
Maar ook lonkt het jaar 2019 al achter de horizon.. En dan nog uitkijken naar jonge alpaca’s. Deze zomer hebben we helaas maar 1 jonge hengst, Carlos, gekregen. Hopelijk zullen er in 2020 meer jonge cria’s geboren worden bij Alpaca IJsseldelta. We hebben 4 alpaca’s laten dekken, maar omdat een alpaca 11,5 maand drachtig is moeten we nog even geduld hebben.

 
Zelf denken wij nu na wat voor vakantiewensen wij hebben voor 2019. Wellicht denkt u ook al na over een weekendje weg met het gezin, een vriendinnenweekendje of juist al over de zomervakantie. De eerste reserveringen hiervoor zijn alweer binnen. Voor een lang weekend (3 nachten) of midweek (4 nachten) en een volle week verblijf hanteren wij speciale tarieven. Op onze website kunt u op eenvoudige wijze de prijs bereken alvorens u definitief reserveert. Het gastenverblijf beschikt over een compleet ingerichte keuken met 4-pits kookplaat, kookgerei, vaatwasser, koelkast en combimagnetron. Het is niet mogelijk om ontbijt via ons te reserveren. Wel is het mogelijk om dat extern in te huren/bestellen bij:

//happenbroodjesservice.nl/

Of bijvoorbeeld een ontbijt in de stad voor hen te reserveren op de locatie:

//www.destadsherbergkampen.nl/

Overigens is de Stadsherberg ook een leuke locatie om te lunchen of dineren. Tip: hier dien je wel van tevoren te reserveren en vraag dan om plaats bij het raam dan kijk je uit over de Stadsbrug en IJssel.
In de wintermaanden die nog voor ons liggen zijn er ook genoeg activiteiten te doen in de omgeving. Uiteraard de nodige kerstevenementen zoals Kerst in Oud Kampen, Kerst in de Vesting (Elburg) en kerstmarkt in Hattem. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 wordt het IJsbeelden Festival weer gepresenteerd in de IJsselhallen in Zwolle. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Alice in wonderland en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt. De IJsselhallen in Zwolle liggen slechts op 10 kilometer van ons huis en binnen een kwartier bereikbaar. Hou de agenda van de IJsselhallen in de gaten want er worden vaker leuke evenementen en festivals georganiseerd.

IJsbeeldenfestival

Groeten Bert en Erna Palland

Alpaca IJsseldelta Logies

www.alpacaijsseldelta.nl