Kampen in de IJsseldelta

 

Karakteristieke (Hanze)steden, water, polderlandschap… Kortom: Nederland in het klein! Dat is de IJsseldelta. Een regio vol verrassingen in de provincie Overijssel. De Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt, allen slechts binnen 10 kilometer afstand, bieden bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Of geniet van de natuur en maak een mooie wandeling of fiets een rondje in de IJsseldelta.

Rust en ruimte, fijn fietsen en wandelen:

Alpaca IJsseldelta Logies ligt in buurtschap Oosterholt, in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Het ligt ingeklemd tussen de polder Mastenbroek en de rivier de IJssel. Het tuinbouwgebied de Koekoek is ook dichtbij. Hier kunt u uitstekend wandelen, fietsen of kanoën. Onderweg kunt u tussentijds een stop maken bij diverse boerderijwinkels met streekproducten. Of neem eens de fiets naar Genemuiden en steek met de veerpont het Zwartewater over en breng een bezoekje aan Giethoorn. Of fiets vanaf het gastenverblijf naar het dorpje Wilsum en neem in ‘s Heerenbroek het pontje naar kerkdorp Zalk. Last but not least vind je in de IJsseldelta een waar Nationaal Landschap dat zich onderscheidt door haar polderlandschap, vergezichten, terpen en kreken. De eigenaar Bert Palland kan u, als ambassadeur van Nationaal Landschap IJsseldelta, er van alles over vertellen.

Cultuur snuiven in de Hanzesteden Kampen, Zwolle, Hattem en Elburg

Op cultureel gebied kunt u diverse uitstapjes maken in de directe omgeving. Hanzestad Kampen heeft vele monumenten en enkele mooie musea. In Zwolle mag een bezoek aan Museum De Fundatie en Boekhandel Waanders in de Broerenkerk niet ontbreken. Beide Hanzesteden hebben ook een mooie theater. Kijk eens of er een leuke voorstelling voor u bij zit tijdens uw vakantie op de websites: www.stadsgehoorzaalkampen.nl of www.zwolsetheaters.nl. Hanzestad Hattem is ook dichtbij en heeft leuke musea, Vadesto buitenactiviteitencentrum en vele horecagelegenheden.

Of breng een bezoek aan de vissersdorpen Urk en Elburg. Beiden in ca. 30 autominuten bereikbaar.

Zwolle centrum             1444-panorama%20Kampen_JPG!(240-180)

Speciaal voor kinderen:

Kampen ligt op het puntje van de provincie Overijssel en u bent ook zo in de provincie Flevoland of op de Veluwe te Gelderland.  In Zwolle is het leuk om met kinderen een bezoek te brengen aan Dinoland of de Ontdekhoek. En vergeet ook niet het Bakkerij Museum in Hattem, waar de kinderen op zaterdagen en in de schoolvakanties koekjes mogen bakken. Tevens bent u vanaf  ons huis in ca. 30 minuten in Walibi Flevoland of Dolfinarium Harderwijk.  Per trein kunt u vanaf Station Kampen-Zuid (ca. 5 km vanaf het gastenverblijf en gratis parkeren) ook in ruim een uur Amsterdam prima als dagtour bezoeken.

Gerelateerde afbeeldingontdekhoek-zwolle-zelf-chips-maken

Kijk voor meer informatie op de volgende websites of klik op onderstaande widget van Visit Oost.

www.ontdekdeijsseldelta.nl

www.indeijsseldelta.nl

www.bakkerijmuseum.nl