Kampen in de IJsseldelta

1537-Uiterwaarden%20Wilsum_jpg!(240-180)
Karakteristieke (Hanze)steden, water, polderlandschap… Kortom: Nederland in het klein! Dat is de IJsseldelta. Een regio vol verrassingen in de provincie Overijssel. De Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt bieden bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Vaar via een rondje IJsseldelta verder naar watersportplaatsen als Genemuiden en Zwartsluis.

Alpaca IJsseldelta Logies ligt in buurtschap Oosterholt, in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Het ligt ingeklemd tussen de polder Mastenbroek en de rivier de IJssel. Het tuinbouwgebied de Koekoek is ook dichtbij. Hier kunt u uitstekend wandelen, fietsen of kanoën. Onderweg kunt u tussentijds een stop maken bij diverse boerderijwinkels met streekproducten. Of neem eens de fiets naar Genemuiden en steek met de veerpont het Zwartewater over en breng een bezoekje aan Giethoorn. Of fiets vanaf het gastenverblijf naar het dorpje Wilsum en neem in ‘s Heerenbroek het pontje naar kerkdorp Zalk. Last but not least vind je in de IJsseldelta een waar Nationaal Landschap dat zich onderscheidt door haar polderlandschap, vergezichten, terpen en kreken. De eigenaar Bert Palland kan u, als ambassadeur van Nationaal Landschap IJsseldelta er van alles over vertellen.

Op cultureel gebied kunt u diverse uitstapjes maken in de directe omgeving. Hanzestad Kampen heeft vele monumenten en enkele mooie musea. In Zwolle mag een bezoek aan Museum De Fundatie en Boekhandel Waanders in de Broerenkerk niet ontbreken. Beide Hanzesteden hebben ook een mooie theater. Kijk eens of er een leuke voorstelling voor u bij zit tijdens uw vakantie op de websites: www.stadsgehoorzaalkampen.nl of www.zwolsetheaters.nl.

Zwolle centrum             1444-panorama%20Kampen_JPG!(240-180)

Kampen ligt op het puntje van de provincie Overijssel en u bent ook zo in de provincie Flevoland of op de Veluwe te Gelderland. Dus als u met (klein)kinderen komt dan bent u in ca. 30 minuten in Walibi Flevoland of Dolfinarium Harderwijk. Of breng een bezoek aan de vissersdorpen Urk en Elburg. Beiden in ca. 30 autominuten bereikbaar. Per trein kunt u vanaf Station Kampen-Zuid (ca. 5 km vanaf het gastenverblijf en gratis parkeren) ook in ruim een uur Amsterdam prima als dagtour bezoeken.

 

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

www.ontdekdeijsseldelta.nl

www.indeijsseldelta.nl

 
 
 
'