Nieuws

Begin van de lente met lammetjes van een Casanova

17 maart 2019

Bont gezelschap Blesjes

We hebben in februari al een paar mooie zonnige dagen gehad. Maar helaas is er de laatste week erg veel regen en wind geweest. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor de komende week beter. Af en toe een zonnetje en oplopend naar 16 graden.  Mooi dat  het begin van de lente zich aankondigt met een zonnetje..

Inmiddels hebben we op onze boerderij lammetjes gekregen. Het is met recht een bont gezelschap te noemen: we hebben schapen die 1, 2 of 3 lammetjes hebben gekregen. Bert zegt:

”Mijn hele bedrijfsvoering in de war. We willen altijd graag een zwart lammetje met witte bles 4 witte voetje en puntje van de staart wit. En wat krijgen we nu van Leppie? Gespikkelde lammetjes. En het zijn er ook nog 3…

Het mysterie rond de gevlekte lammeren die mijn bedrijfsvoering in de war liet raken is opgelost: Door een “anonieme” tipgever bleek dat  mijn knappe schapen een bezoekje hebben gehad van Casanova. En dat Leppie blijkbaar de charmes van deze ram niet kon weer staan. Maar ze blijven wel heel schattig en gelukkig gaat het ook goed met de kleinste van dit gezelschap”.

Vriendinnenweekend of Gezinsuitje

VriendinnenweekendGezinswandeling met alpacaalpaca met koeien

In ons gastenverblijf is het de afgelopen periode weer erg gezellig en levendig geweest. Tijdens de voorjaarsvakantie hebben we meerdere gezinnen mogen ontvangen. Dit weekend hebben we weer 3 vriendinnen mogen ontvangen. Ze hebben genoten zo vertelden ze bij vertrek. Ook de alpaca’s waren blij dat de dames er waren om hen te voeren. En uiteraard hebben ook deze dames een bezoek gebracht aan de Hanzesteden in Kampen en Zwolle. Ook heeft Bert deze week een klas mogen ontvangen van het Zone College uit Zwolle en hen verteld over onze alpacakudde en alles wat daar bij komt kijken. Erg leuke deze kennisuitwisseling. En straks hopen wij weer gasten uit USA te ontvangen. Uiteraard ontvangen wij u, samen met uw familie, vriendinnen of collega’s, ook graag bij Alpaca IJsseldelta om te genieten van onze dieren en de natuur en cultuur om de hoek.. Er zijn nog enkele plekken vrij als u snel bent. Van harte welkom,

Bert en Erna Palland

www.alpacaijsseldelta.nl