Nieuws

2020: We verkennen massaal het buitengebied

7 juni 2020

Het jaar 2020 zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan als een bijzonder jaar. Toch wil ik vandaag niet lang stilstaan bij het corona-virus en alle negatieve gevolgen daarvan. Vandaag wil ik in het bijzonder kijken naar de omgeving om ons heen. Op onze boerderij zijn dit voorjaar weer prachtige lammetjes geboren en ook al 1 kleine alpaca merrie: Mabel.

Mabel geborenMabel buiten

In december 2019 schreef ik al dat ik in 2020 met meer informatie zou komen over fiets, wandel en vaarroutes. En de interesse in wandelen en fietsen in het buitengebied is nu groter dan ooit. Het gebied de IJsseldelta is bijzonder gevarieerd: van de vlakke Mastenbroekerpolder met statige boerderijen tot mooi rivierlandschappen en slingerende dijkjes langs de IJssel. Onderweg zult u prachtige vogels kunnen spotten, vele ooievaarsnesten tegen komen en haasjes in het land zien lopen. Juist nu zijn er meerdere arrangementen en producten beschikbaar gekomen in onze regio die ik graag met u wil delen. Een bijzondere aanrader is om te gaan fietsen in het natuurgebied Reevediep, in het kader van ”Ruimte voor de rivier” is deze waterverbinding recent aangelegd. Bijzonder veel mooie vogels zijn daar nu te spotten.

//nl.wikipedia.org/wiki/Reevediep

//www.kampenandbeyond.com/nl/zomeractie-2020/

//www.boothurenkampen.nl/

//www.ontdekdeijsseldelta.nl/Fietsen/Fietsroutes/Fietsroutes-langs-Kamper-kernen/

//www.route.nl/fietsroute/777153/kampen-ruimte-voor-de-rivier
Reeve


Horeca, musea en bioscoop weer open!

 

Terras Voorstraat

En bent u na een lange middag fietsen toe aan een heerlijk diner? Uiteraard zijn ook in de Hanzestad Kampen diverse horecazaken weer geopend, met extra verruimde terrassen. Wel even reserveren, dat geldt uiteraard ook voor de bioscopen en musea.

//www.visitkampen.nl/wat-is-er-te-doen/eten-en-drinken

Horeca open 1 juni               Plantage

Wij wensen u een fijne zomer toe!

Groeten Bert en Erna Palland

Alpaca IJsseldelta